地產博客 > 敢說亮話 返回
瀏覽人次:16147    回應:3
敢說亮話

茶餐廳亂話(2554)唔鍾意佢就唔好同佢去街

 

湯文亮博士

紀惠集團行政總裁
2022年7月3日

  今早去到茶餐廳,有幾個生面口的女客人在坐,她們只有一個話題,就是講到一個男生一文不值,愈講愈興奮,仲立刻將她們一致意見What’s App比其他朋友,叫其他人小心那個男生。

  突然間,其中一個女生收到那位男生電話,希望兩人可以一齊出街食飯,那位女生二話不說就答應了,很奇怪,其他女生沒有大吵大鬧,只有羡慕的份兒,其實,在茶餐廳所有人知道,那班女生其實是想被那個男人約出街,如果唔鐘意那人,唔同佢去街便可以,唔使通知全世界。

  北約開會,各國提及中國14次,當然話中國不是,行為霸道,欺凌鄰居,財務陷阱,提醒所有國家小心中國,其實,如果唔鍾意中國,唔同中國做生意便可以,唔使講咁多,不過,原來又是口是心非,歐洲國家剛剛賣了300架空中巴士給中國。

 
 
我要回應
我的稱呼
回應 / 意見
驗証文字
 
回應 / 留言規則
  1. 禁止撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論;
  2. 禁止以名稱/暱稱/綽號/同音字等批評或映射任何人士、機構、公司;
  3. 禁止發佈有關招聘、推銷、廣告等內容;
  4. 禁止公開任何個人資料(如電話號碼、電郵地址、即時通訊帳號等)。

敬請留言者自律。本網站保留刪除/堵截任何留言的權利。

會員登入
登入ID 或 網名
密碼
1. 引刀一快 2022-07-03 21:21:54
女人會同呢種財主仔出街食飯行街睇戲,結婚就隨緣喇。
所以財主仔千祁咪同啲強姦犯做朋友,搞到自己神憎鬼厭。
俄佬依家真係一石二鳥,強姦烏克蘭之餘,仲破壞中國同其他國家嘅關係,想逐步焗死中國。
2. 向泛民说不 2022-07-04 00:30:11
忠犬,俄佬强奸烏克蘭,同意。不過俄烏戰爭,令到了俄羅斯倒向中國,這也是幾千年中國北方的威脅變成了自己的盟友。

但是沒有破壞中國和其他國家的關係。美國佬已經視中國是最主要的競爭對手,而德國汽車慢慢失去競爭力,這些都讓西人妒忌和仇恨。

所謂不招人忌是庸才。
3. 一元 2022-07-04 06:45:14
1.美国强姦印第安人。

2.還種族滅绝。

3. 大把喽啰朋友。

4. 還在西奴屁股盖上“支持印第安人屠夫的文明人”。

黑社会惧乐部。